Overige video's

Geroosterde paprika-tomatensoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC
  2. Leg de tomaten, paprika's, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  3. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  5. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  6. Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

Bereidingstip

Wanneer je paprika's eerst even roostert, krijgt de soep nog meer smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.