Overige video's

Geroosterde nectarine met pecorino-basilicumkoekje

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de kaas met de fijngesneden basilicum en een snuf peper. Maak van dit mengsel 4 hoopjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Bak in het midden van de oven en controleer na circa 5 minuten of de kaas al goudbruin wordt. Bak anders nog een paar minuten verder. Neem de kaaskoekjes uit de oven en laat afkoelen en krokant worden op het bakpapier.

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de nectarines rondom de pit door en draai de helften van elkaar los.
  2. Leg ze met het snijvlak op een schoon en ingevet barbecuerooster en rooster een paar minuten vlak boven de gloeiende kooltjes.
  3. Leg ze met de geroosterde kant naar boven op borden en leg een klontje boter in de holte. Bedruppel met honing en leg een kaaskoekje erbij. Garneer met basilicum.

Bereidingstip

Vervang de nectarines in dit recept door perziken of verse vijgen.

Wijnadvies

Serveer bij dit gerecht een feestelijke Tiresia Prosecco Frizzante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.