Overige video's

Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  2. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en bestrijk ze met de marinade. Laat circa 10 minuten marineren.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  4. Snijd elke pastinaak in 4 lange, dunne parten. Kook de pastinaak in circa 10 minuten net gaar (voor bloemkool geldt circa 2 minuten).
  5. Hak de tijmblaadjes fijn en prak door de boter.
  6. Giet de pastinaak af, laat uitlekken en schep om met de tijmboter.
  7. Leg de stukken pastinaak op een bakplaat en rooster in de oven in circa 15 minuten gaar.
  8. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletten in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege de grilltijd om.
  9. Serveer de koteletten met de pastinaak en garneer met wat takjes tijm.
  10. Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstip

Vervang de lamskoteletten door varkenskoteletten of karbonades.

Wijnadvies

Rood van Villa Park Merlot, Finca Delabarca Rioja Crianza, Casa de Campo Malbec of Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.