Overige video's

Geroosterde lamskoteletjes met muntsaus en doperwtenpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper en wrijf de lamskoteletjes hiermee in. Pureer voor de muntsaus de muntblaadjes met 50 ml kokend water, de azijn, suiker en wat zout. Houd apart.
  2. Smelt voor de doperwtenpuree de boter en schep de bosui en doperwten erdoor. Laat zachtjes 6-7 minuten smoren. Rooster intussen de lamskoteletjes 2-3 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  3. Pureer het doperwtenmengsel en roer de crème fraîche, peterselie, zout en peper erdoor. Serveer de lamskoteletjes op de doperwtenpuree en schep een beetje muntsaus over het vlees.

Bereidingstip

In plaats van lamskoteletjes kun je dit gerecht ook bereiden met karbonades of varkensfilet.

Vervang in dit recept de peterselie in de puree door basilicum.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.