Overige video's

Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (80) Feta (164)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de aardappels gaar in water met zout. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool in dikke plakken en leg deze op de bakplaat.
  3. Maal alle specerijen met het zout in een vijzel tot een fijn poeder. Meng dit met de olie en bestrijk beide kanten van de bloemkool ermee.
  4. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter en melk. Roer de tijm en de helft van de feta erdoor en breng op smaak met peper.
  6. Verkruimel de rest van de feta over de puree en serveer met de geroosterde bloemkool.
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (80) Feta (164)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.