Overige video's

Geroosterde karbonade met bosui

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de karbonades hier 30 minuten in (of een dag van tevoren).
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de bosui met olie.
  3. Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant.
  4. Leg de laatste 3 minuten de bosuitjes erbij. Rooster intussen het sesamzaad in een droge hete koekenpan.
  5. Bestrooi de geroosterde karbonades met sesamzaad en serveer de bosui erbij.

Bereidingstip

Lekker met eiermie en broccoli of doperwten.

Variatie

Voor een nog fijnere smaak kunt u de karbonade ook marineren in witte wijn (of cider), met wat uiringen, knoflook, verse gemberwortel en kerriepoeder. Of bestrijk de karbonades met een mengsel van 2 eetlepels honing en 1 theelepel paprikapoeder. Bestrooi de karbonades vervolgens met 2 theelepels (verse) fijngehakte rozemarijn en peper. Laat in dat geval het sesamzaad uit het recept weg. De rozemarijn geeft al veel smaak!

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.