Overige video's

Geroosterde kabeljauw met pittige tomatensaus

Eet eens wat vaker vis. De pittige tomatensaus geeft dit recept met geroosterde kabeljauw een bijzondere twist. De saus is ook lekker bij gegrilde garnalen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Dep de kabeljauwfilet droog en verdeel de vis in 4 porties. Meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto. Bestrijk de vis ermee en zet apart.
  2. Verhit voor de tomatensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Roer de tomatenstukjes, chilipeper en visbouillon erdoor en kook zachtjes afgedekt 20 minuten.
  3. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan. Maal ze grof en voeg met de rest van de olijfolie en de azijn toe aan tomatenmengsel. Pureer met een staafmixer tot een saus.
  4. Rooster de kabeljauw 2-3 minuten per kant in een hete grillpan. Keer de vis pas om als deze loslaat van de pan. Serveer de vis met de tomatensaus, peterselie en partjes citroen. Lekker met broccoli en pasta.

Bereidingstip

Neem voor dit recept 1 fijngehakte rode peper in plaats van chilipepervlokken.

Vervang de helft van de visbouillon door witte wijn.

Deze tomatensaus is ook lekker bij gegrilde garnalen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.