Overige video's

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  2. Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  3. Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  4. Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  6. Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  7. Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.
  8. Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.

Variatie

Vervang de nectarines door 1 mango. In plaats van kabeljauw is tilapia ook lekker.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.