Overige video's

Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205) Courgette (263)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en besprenkel met de helft van het citroensap. Bestrijk de vis met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Bestrooi de snijkanten van de tomaten met tijm, zout en peper. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  3. Leg de vis naast elkaar op de bakplaat, zet de tomaten ernaast en rooster 12-15 minuten in het midden van de oven.
  4. Wrijf de ansjovis en rozemarijn tot een pasta en giet de rest van het citroensap en 4 eetlepels olijfolie er in een straaltje bij.
  5. Schaaf de courgettes in linten en bak de courgettelinten in de rest van de olijfolie 2-3 minuten zonder te laten kleuren.
  6. Serveer de vis naast een bedje courgette met een gepofte tomaat en de ansjovisrozemarijnolie.

Variatie

Neem zalm in plaats van kabeljauw.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205) Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.