Overige video's

Geroosterde groenten met feta en walnotendressing

Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de aardappels, wortel, broccoli en spruitjes over een grote bakplaat.
  2. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster circa 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  3. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan. Mix in een blender 100 gram walnoten met 4 eetlepels olijfolie, de azijn, knoflook, honing en 100 ml water tot een romige dressing.
  4. Voeg eventueel wat extra water toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Neem de groenten uit de oven. Voeg de boerenkool toe aan de bakplaat, besprenkel met de overige olie en rooster nog 10 minuten, totdat de boerenkool knapperig is en de overige groenten goudbruin.
  6. Besprenkel de groenten met de walnotendressing. Verbrokkel de feta erover en bestrooi met de overige walnoten.

Wijnadvies

Geroosterde groenten gaan samen met wit en rood. Een glas Merlot van Jean Sablenay bijvoorbeeld.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Petra 26-11-2020
Was heerlijk. Wel even de wortel en aardappelen licht voorgekookt, wortel duurt nl heel lang om te roosteren en een beetje zacht te krijgen. Dressing is top! Met een goede feta erover is het smullen.