Overige video's

Geroosterde garnalen op kruidensalade
Geroosterde garnalen op kruidensalade
(0)

Geroosterde garnalen op kruidensalade

Zin om uit te pakken? Dit gerecht is perfect om te gebruiken als tussengerecht in een viergangendiner of als lichte lunch.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de wijn met de steranijs zonder te koken en laat even trekken. Verwijder de anijs. Dep de garnalen droog. Meng de boter met de knoflook, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, wijn, zout en peper.
  2. Verhit de ovengrill. Leg de garnalen op een bakplaat of in een kleine ovenschaal. Verdeel de boter erover en zet de garnalen niet te dicht onder de ovengrill. Meng de extra peterselie met de rucola en de gehalveerde sprieten bieslook.
  3. Meng de balsamicoazijn en olijfolie. Schep deze vinaigrette door de salade, verdeel over 4 borden en leg de garnalen erop. Garneer met een partje citroen.

Bereidingstip

Vervang de wijn met steranijs in dit recept door 2 eetlepels pernod, pastis of ouzo.

Wijnadvies

Wil je geen rosé schenken bij de garnalen? Kies dan voor de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc. Ook lekker in het gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.