Overige video's

Geroosterde forel met amandelen en preigratin
Geroosterde forel met amandelen en preigratin
(1)

Geroosterde forel met amandelen en preigratin

Op kerstavond, de vooravond en het hoogtepunt van de Italiaanse kerstviering, komt er volgens traditioneel katholiek gebruik vrijwel altijd vis op tafel. Zoals deze geroosterde forel!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bestrooi de holtes van de forellen met (zee)zout en peper en stop een plakje citroen en een stukje rozemarijn erin. Leg de andere plakjes citroen in een van de ovenschalen en leg de forellen erbovenop. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en de amandelen.
  2. Snijd de prei in stukken van 10 cm en spoel goed schoon. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de prei. Blus af met de bouillon en wijn en laat 2 minuten koken. Voeg de room toe en schud met de pan zodat het vocht zich goed verdeelt. Laat de prei afgedekt 10 minuten stoven. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Leg de stukken prei naast elkaar in de tweede ovenschaal en giet de roomsaus erover.
  4. Bak de forellen in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Zet de ovengrill aan en neem de vis uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en houd warm onder in de oven. Bestrooi de preischotel met de Parmezaanse kaas en gratineer onder de grill.

Bereidingstip

Vervang de forel eventueel door filets van zalm, zalmforel of kabeljauw. Bestrooi ze rondom met zeezout en peper en leg ze (met de huid) op de citroenplakjes in een ingevette ovenschaal. Bestrooi elke filet met fijngehakte rozemarijn en amandelschaafsel. Bak hoog in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Wijnadvies

Het zijn de amandelen in dit recept die perfect combineren met de Mastio della Loggia Soave. Je proeft ze zelfs terug in de wijn, net als de citroen, groene kruiden en peer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.