Overige video's

Geroosterde citroenkip met spruitjes en spekjes
Geroosterde citroenkip met spruitjes en spekjes
(8)

Geroosterde citroenkip met spruitjes en spekjes

Een hele kip uit de oven. Het hoort gewoon bij kerst! In combinatie met spruitjes en spekjes zet je een heerlijk kerst hoofdgerecht op tafel. En de oven doet al het werk!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
31 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rasp de schil van de citroen. Meng de boter met de citroenrasp, tijm, knoflook, ½ eetlepel zout en een snuf peper. Verdeel dit botermengsel onder de huid van de kip.
  2. Snijd de citroen doormidden en stop beide helften in de buikholte van de kip. Leg de kip in een ovenschaal en braad circa 30 minuten in de oven. Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep uit de pan. Meng de spruitjes met het bakvet en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de spruitjes na circa 30 minuten oventijd toe aan de ovenschaal bij de kip. Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC en bak circa 20 minuten verder, tot de kip gaar is en de spruitjes aan de randjes lichtbruin zijn. Meng voor het serveren de krokante spekjes door de spruitjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
31 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.