Overige video's

Geroosterde bloemkool met specerijenboter

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de boter met 1 eetlepel olie, de specerijen, citroenrasp, 1 theelepel grof zout en peper. Snijd het blad van de bloemkool en bewaar een paar mooie bladeren.
  2. Laat de bloemkool met de stronk naar boven rustig in een pan met ruim kokend water zakken en kook circa 10 minuten op een lage stand. Schep de bloemkool uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd de bloemkool doormidden en leg de helften met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  4. Bestrijk met de specerijenboter en bak in het midden van de oven in circa 1 uur gaar en bruin. Bestrijk de bloemkool tussendoor af en toe met het bakvet.
  5. Snijd de achtergehouden bloemkoolbladeren kleiner en besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Serveer met de geroosterde bloemkool. Lekker bij vlees of vis.
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.