Overige video's

Geroosterde bloemkool met parmezaan

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
  3. Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
  4. Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.

Bereidingstip

Lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn. Kijk elders op boodschappen.nl voor dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jan & Heleen 02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen. Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook. Eet smakelijk.