Geroosterde bloemkool met parmezaan
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
- Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
- Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.
Bereidingstip
Lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 235 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 5 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2017
Reviews
Nico
24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Henri Levison
14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Jan & Heleen
02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen.
Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook.
Eet smakelijk.
Nico
24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Lees meer
Henri Levison
14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Lees meer
Jan & Heleen
02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen.
Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook.
Eet smakelijk.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Geroosterde bloemkool met parmezaan
Waardering:
Waardeer:

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 takjes tijm
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 grote bloemkool (in roosjes)
- 0.5 citroen (rasp)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
- Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
- Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.
Bereidingstip
Lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Nico
24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Henri Levison
14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Jan & Heleen
02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen.
Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook.
Eet smakelijk.
Nico
24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Lees meer
Henri Levison
14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Lees meer
Jan & Heleen
02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen.
Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook.
Eet smakelijk.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 235 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 5 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2017