Overige video's

Geroosterde bloemkool met parmezaan
Geroosterde bloemkool met parmezaan
(547)

Geroosterde bloemkool met parmezaan

Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
  3. Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
  4. Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.

Bereidingstip

Lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Nico 24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Henri Levison 14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Jan & Heleen 02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen. Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook. Eet smakelijk.
Nico
24-08-2021
Eenvoudig, anders maar zeer smaakvol.
Heb de tijm en knoflook vervangen door kerrie garam massala.
Net wat pittiger. Smullen !
Lees meer
Henri Levison
14-03-2020
Een smakelijke mix van ingrediënten, maar ik zou de bereiding iets aanpassen. De bloemkool vooraf even 5-10 min koken, want ze blijven erg hard, zelfs na 2x 20 minuten.
Lees meer
Jan & Heleen
02-08-2019
Zoooo, wij noemden dit bloemkool 2.0 zo lekker. Voor het eerst bloemkool eens anders willen bereiden ipv het traditionele gekookte spul. Gelukkig vond ik dit recept. Makkelijk te maken en met zijn 2 een hele bloemkool weggegeten en krieltjes laten liggen. Een aanrader en zal bij ons nog vaker op tafel komen. En, volgens de schrijfster, nog gezond ook. Eet smakelijk.
Lees meer