Overige video's

Geroosterde bloemkool met kurkuma-yoghurt

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de bloemkool circa 15 minuten voor in een grote pan.
  2. Meng intussen de yoghurt met de citroenrasp, -sap, knoflook, kurkuma en komijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Neem de bloemkool uit de pan, spoel af met koud water en dep goed droog met keukenpapier. Leg de bloemkool in een schaal en bestrijk met tweederde van het yoghurtmengsel.
  4. Strijk de yoghurt zo veel mogelijk in de bloemkool. Zet de bloemkool op de bakplaat en rooster in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  5. Neem de bloemkool uit de oven, besprenkel met de overige yoghurtsaus en bestrooi met de koriander en granaatappelpitjes. Lekker met couscous.

Wijnadvies

De Indomita Sauvignon Blanc past meer dan prima bij dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.