Overige video's

Geroosterde bietensalade met feta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten Feta (166)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bietenparten op een groot stuk aluminiumfolie en giet er een straaltje olie en wat water op. Vouw het folie dicht en leg het pakket op een bakplaat.
  2. Rooster de bieten in circa 40 minuten beetgaar in de oven.
  3. Leg de uienringen in een kom en meng ze met de balsamicoazijn en olie. Laat net zo lang trekken als de bieten in de oven staan.
  4. Neem de bieten uit het folie en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  5. Schud de bieten om met de uien en schep alles over in een schaal. Verkruimel de feta over de salade.

Bereidingstip

Je kunt voor deze salade eventueel ook gekookte bieten gebruiken. Deze hoeven niet meer in de oven, je kunt ze direct met de uien mengen.

Bestrooi de salade met fijngesneden munt.

Wijnadvies

Terrazzano Verdicchio

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten Feta (166)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.