Overige video's

Geroosterde beenham met citroen, tijm en rozemarijn

1 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1245 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 110 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 12,3 g
Hoofdingrediënten Beenham (42)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de basterdsuiker met de citroenrasp, tijm en rozemarijn.
  2. Bestrooi de ham met zout en druk vervolgens het suikermengsel op de bovenkant van de ham. Leg de ham in een grote ovenschaal en giet voorzichtig het bier erbij, zonder de suikerlaag te raken.
  3. Zet in de oven en rooster de ham 30-35 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat voor het aansnijden even rusten.

Bereidingstip

Voeg ook eens andere smaakmakers toe aan het suikermengsel, zoals kaneel, foelie en korianderzaad. Of probeer eens met komijn, chili en gember.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept Mon Clocher Côtes du Rhône, hierin herken je de smaak van tijm en rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1245 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 110 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 12,3 g
Hoofdingrediënten Beenham (42)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

A 06-10-2019
Heerlijk, deze beenham! Maar waarschijnlijk zit er een typefout in het recept en moet het 10 gram basterdsuiker zijn. Dan lijkt het meer zoals op de foto en is het beter in balans. Met 100 krijg je een hele dikke krokante zoete laag (ook best lekker!). Volgende keer ga ik het met appelstroop proberen in plaats van suiker, dat lijkt me ook wel wat en lekker winters.