Overige video's

Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127)

Voorbereiden

Leg keukenpapier op de bakplaat. Schep de aubergine om met een flinke snuf zout en leg op de bakplaat. Leg er een plank op en zet hier een verzwaring op (bijv. een pak suiker). Laat zo circa 30 minuten staan. Het zout onttrekt vocht aan de aubergines waardoor je ze beter kunt roosteren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf de aubergineblokjes droog in een theedoek.
  3. Verwijder het keukenpapier en leg bakpapier op de bakplaat.
  4. Spreid de aubergine en ui erover uit.
  5. Meng de knoflook met de olie, het citroensap, de specerijen en peper en schep dit mengsel door de aubergine.
  6. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  7. Schep tussendoor een paar keer om.
  8. Neem uit de oven en bestrooi met de koriander.
  9. Lekker met een ribeye en yoghurtsaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.