Overige video's

Geroosterde aardbeien met hangop

Hoe simpel kan het zijn: Griekse yoghurt, aardbeien, poedersuiker, citroen en munt. Alles in een bakje en je hebt een heerlijk, fris nagerecht! Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de yoghurt met de helft van de poedersuiker en een snufje zout. Leg een theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. Vouw de doek dicht. Zet het vergiet op een kom en zet iets zwaars erop. Laat minimaal 30 minuten uitlekken.
  2. Meng intussen de aardbeien met 2 eetlepels citroensap, de rest van de poedersuiker en 100 ml water. Leg in een ovenschaal met enkele muntblaadjes ertussen en rooster de aardbeien circa 20 minuten in het midden van de oven. Schep na 10 minuten door.
  3. Meng de citroenrasp door de uitgelekte yoghurt. Schep de hangop in diepe borden of schaaltjes en verdeel de aardbeien en munt erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.