Overige video's

Geroosterd appeltje met pistachespijs en roomijs

Wil je jouw toetje met roomijs net even wat extra’s geven? Pimp je nagerecht dan op met een geroosterde appel en pistachespijs. Een verrassend lekkere combinatie!
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal 100 gram pistachenoten met de poedersuiker in de keukenmachine tot een fijn poeder en voeg dan de honing, sinaasappelrasp en eidooier toe. Mix tot een romige spijs.
  2. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels en halveer de appels horizontaal. Leg de halve appels met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en verdeel de spijs over de holletjes.
  3. Dek af met aluminiumfolie en bak de appels circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak nog 5 minuten verder. Serveer de appels warm op bordjes met een bol roomijs. Hak de overige pistachenoten grof en strooi erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.