Overige video's

Gerookte kipfilet met appel-cranberrycompote

Een heerlijk voorgerecht dat ook nog eens heel snel klaar is. De friszure compote met appel en cranberry's combineert perfect met de gerookte kip.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Neem de kipfilet uit de koelkast. Verhit voor de compote de olie en fruit hierin de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de rozemarijn, specerijen en appelblokjes toe en schep even om. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Schep de appelcompote over in een schaal en laat afkoelen. Verwijder de kruidnagels en laurier. Schep de cranberry's erdoor en breng de compote op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.

Bereiden

  1. Verdeel de veldsla over borden. Leg de kipfilet erop en besprenkel met olijfolie naar smaak. Bestrooi met de kruiden, kappertjes en peper.
  2. Serveer de compote erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.