Overige video's

Geroerbakte venkel met garnalen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Rode peper (408)

Bereiden

  1. Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de venkel toe en fruit nog 10 minuten, tot de venkel beetgaar is en de uien zijn gekaramelliseerd.
  2. Dep de garnalen droog en zet de warmtebron hoger. Roerbak de garnalen met de rode peper 2 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
  3. Breng op smaak met de vissaus en bestrooi met het venkelgroen. Serveer met de rijst.

Bereidingstip

Vervang de garnalen in dit recept voor een vegetarische roerbakschotel door reepjes oesterzwam.

Wijnadvies

Een echte liefhebber van Chardonnay. Van Danie de Wet tot Park Villa, van Hardy's tot Viña Maipo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Rode peper (408)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.