Overige video's

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Bestrooi de spekrepen met zout en peper. Voeg het spek toe aan de uien en roerbak enkele minuten.
  3. Voeg de knolselderij en kaneel toe en roerbak een paar minuten tot alles lichtbruin is.
  4. Voeg de rozijnen, stroop en een beetje water toe en stoof de knolselderij met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  5. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

Bereidingstip

Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Schep dan alles, behalve de rozijnen en stroop, door elkaar en verdeel over een bakplaat. Bak circa 25 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Schep voor het serveren de rozijnen en stroop erdoor.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.