Overige video's

Gepofte zoete aardappel met maissalsa

Wil je eens wat anders doen met zoete aardappel? Pof hem dan in een kwartier gaar op de barbecue! Gebruik dit lekkere recept van zoete aardappel met maissalsa met ananas en koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Kook de maiskolf in circa 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk intussen de zoete aardappels met 2 theelepels olijfolie en prik rondom in met een vork. Rooster de zoete aardappels in de oven in circa 15 minuten gaar.
  2. Snijd de maiskorrels van de kolf en meng met de ui, koriander, ananas, rode peper, limoensap en de rest van de olie. Meng in een ander kommetje de crème fraîche met de dille.
  3. Snijd de zoete aardappels doormidden en bestrijk de snijkanten met de barbecuesaus. Leg de aardappels op een bord en serveer met de crème fraîche en de salsa.

Bereidingstip

Bereid dit gerecht ook op de barbecue: bestrijk de zoete aardappels met de olie en pof op de hete barbecue in 15-20 minuten gaar. Bestrijk na het koken de maiskolven met 2 eetlepels extra olie en rooster vervolgens 5 minuten op de barbecue. Snijd de zoete aardappelen na het garen doormidden en bestrijk met de barbecuesaus. Rooster daarna nog 5 minuten langer op de barbecue. Volg verder het recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.