Overige video's

Gepofte gevulde aardappel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft worden. Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven.
  2. Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt. Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten. Laat de gepofte aardappelen even staan.
  3. Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan.
  4. Halveer de aardappelen. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes.
  5. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi de kaas erover.
  6. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.

Bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een groene salade of tomaat-komkommersalade.

Variatie

Vervang spekjes door hamreepjes. Neem in plaats van volle yoghurt demi crème fraîche (Melkan).

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.