Overige video's

Gepofte gevulde aardappel met tartaar en tomatensalade

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Prik de schil van de aardappel op verschil­ lende plaatsen in met een vork. Pof de aardappel onafgedekt in circa 6 minuten in de magnetron op 800 watt. Keer de aardappel halverwege een keer om.
  2. Meng de yoghurt met de knoflook, komijn, zout en peper. Leg de tomatenplakken met de uienringen erop op een bord. Besprenkel met de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het tartaartje met zout en peper circa 2 minuten per kant. Snijd de aardappel aan één kant in en verdeel de yoghurt erover. Serveer met de tomatensalade en het tartaartje.

Bereidingstip

Heb je meer tijd of eet je met meer personen? Verpak de aardappels dan in aluminiumfolie en pof 45-­60 minuten in de oven op 200ºC.

Vervang de yoghurt door feta of maak er tzatziki van en voeg geraspte komkommer toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.