Overige video's

Gepofte-bietensoep

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten Zachte geitenkaas (155)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bieten kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi met wat zout en verpak ze apart van elkaar in een stuk aluminiumfolie. Pof de bieten circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen, schil de bieten en snijd ze in blokjes.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, komijn- en korianderpoeder en de bietjes toe en warm 5 minuten door.
  2. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de bietensoep in 4 kommen en bestrooi met de geitenkaas en peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten Zachte geitenkaas (155)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.