Overige video's

Gepofte aubergines met salsa verde, granaatappel en feta

4 gemiddeld lunch, klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Prik de aubergines in en leg ze circa 30 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Laat de aubergines, als ze zacht zijn, afkoelen en pel ze.
  3. Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en rooster ze 5-6 minuten op de bakplaat in de oven.
  4. Pureer intussen alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de olijfolie. Voeg de olijfolie in een straaltje toe aan de salsa tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  5. Verdeel de gepelde aubergines over borden en druk een beetje plat. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met de salsa verde.
  6. Verdeel de rucola, feta en granaatappelpitten erover. Besprenkel met de rest van de salsa verde en serveer het geroosterde stokbrood erbij.

Bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door blauwaderkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.