Overige video's

Gepofte aubergine met yoghurt en kruidenolie

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de aubergines in de lengte in, maar niet helemaal door. Leg ze in de ovenschaal, trek de helften iets uit elkaar en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, de tijm, zout en peper. Pof de aubergines in de oven in circa 1 uur gaar.

Bereiden

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan. Hak fijn en houd apart.
  2. Meng de yoghurt met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Pureer de rest van de olie met de munt en basilicum tot een groene olie. Kook de rijst.
  4. Neem de aubergines uit de oven en serveer ze met de yoghurt, kruidenolie, nootjes en rijst.

Wijnadvies

Dit is een recept om een goede rosé bij te schenken met een beetje body, bijvoorbeeld Sensas Syrah. Maar rood waar diezelfde druif voor gebruikt is kan ook: Poème Grenache Syrah.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.