Overige video's

Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
(7)

Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping

Gepofte aardappels uit de oven zijn lekker, maar vanaf de barbecue smaken ze nog beter! Dan krijgen ze echt die rokerige smaak. Geef de aardappel net wat extra’s door de rozemarijn-kaastopping.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Verpak de aardappels met schil in aluminiumfolie en leg 30-45 minuten tussen de hete kooltjes van de barbecue tot ze gaar zijn. Of pof circa 45 minuten in de oven (180ºC).
  2. Rooster intussen de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Maal de rozemarijn, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn met de olie en een snuf zeezout en peper. Roer de kaas erdoor en houd apart.
  3. Neem de aardappels uit het folie en snijd ze aan de bovenkant in. Knijp aan de zijkanten erin zodat het aardappelkruim een beetje loslaat van de schil en maak af met de rozemarijn-kaastopping.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.