Overige video's

Gepofte aardappel met geitenroom, lamsreepjes en gesmoorde venkel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Boen de aardappels schoon en droog ze. Bestrijk de aardappels met een beetje olie. Vouw steeds een stukje aluminiumfolie dubbel en leg een aardappel erin. Vouw het folie eromheen, maar laat de bovenkant open.
  3. Leg de aardappels in de folie in een ovenschaal of op een bakplaat en pof in de oven in circa 40 minuten gaar.
  4. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een stoofpan en leg de plakken venkel erin. Giet 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water erbij en bestrooi met zout. Laat afgedekt circa 10 minuten smoren tot de venkel beetgaar is, of smoor iets langer voor wat zachtere venkel.
  5. Roer de geitenkaas glad met de zure room, wat citroenrasp, 1 theelepel citroensap, zout en peper.
  6. Verhit de overige olie en bak hierin de lamsreepjes op een hoge stand in circa 5 minuten gaar en bruin.
  7. Neem de aardappels uit het folie en snijd de bovenkant open. Druk de aardappels een beetje in zodat de opening wijder wordt en schep er een lepel geitenroom in. Bestrooi met de peterselie en serveer met de venkel en lamsreepjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.