Overige video's

Gepocheerde vijgen met knolselderijchips
Gepocheerde vijgen met knolselderijchips
(0)

Gepocheerde vijgen met knolselderijchips

Hou je van een beetje uitdaging in de keuken? Dan is dit vegetarische voorgerecht iets voor jou. Alsof je uit eten bent, maar dan gewoon thuis.
Categorie voorgerecht
Personen 2 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Breng de port met de honing, laurier, tijm en kruidnagel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Leg de vijgen erin en laat afgedekt circa 10 minuten pocheren. Laat de vijgen afkoelen in de port.

Bereiden

  1. Schil de knolselderij rondom. Verhit de frituurolie tot 90ºC in een frituur- of hapjespan. Schil de knol met een dunschiller rondom zodat een lange sliert ontstaat en laat deze in de hete olie glijden.
  2. Frituur in een paar minuten goudbruin en schep op keukenpapier. Frituur zo nog een paar slierten. Leg op elk bord 2 vijgen en garneer met de chips. Bestrooi met zeezout.

Wijnadvies

Vijgen combineren uitstekend met Sea Lord Ruby Port. Gebruik deze voor de bereiding van het gerecht en schenk vervolgens ook een glas erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.