Overige video's

Gepocheerde pruimen met specerijenkwark

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in kwarten. Schil de oranje schil dun van de sinaasappel. Verwarm het druivensap met het vanillestokje, de wijn en sinaasappelschil.
  2. Pocheer hierin de pruimen circa 10 minuten op middelhoge stand. Laat de pruimen uitlekken en verwijder eventueel de schil.
  3. Voeg de honing toe aan het kookvocht en kook vervolgens op een lage stand in tot circa 100 ml. Roer af en toe door.
  4. Meng de siroop met de koekkruiden. Meng voor een dikkere siroop de maizena met 3 theelepels koud water en voeg toe aan de warme siroop.
  5. Kook al roerend in tot de gewenste dikte. Verdeel de kwark over 4 kommen en leg de pruimen erop. Giet de specerijensiroop erover en bestrooi met de munt.

Bereidingstip

Liever geen wijn? Neem dan gewoon wat meer druivensap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.