Overige video's

Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schil de citroen en snijd de schil in reepjes. Schil de hele peren maar laat de steeltjes eraan.
  2. Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop naast elkaar in een pannetje kunnen staan.
  3. Giet de wijn en 200 milliliter water erbij en voeg de suiker, het kaneelstokje en de citroenschilletjes toe.
  4. Laat de peren zachtjes met deksel tegen de kook aan circa 15 minuten garen tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Laat ze iets afkoelen.
  5. Verwarm voor de saus zachtjes de boter, basterdsuiker en schenkstroop tot de suiker is opgelost.
  6. Laat iets afkoelen en roer dan de room en vanille-essence erdoor.
  7. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Serveer de karamelsaus erover bestrooid met amandelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.