Overige video's

Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus

Zin in vis? Ga eens voor dit lekkere recept met gepocheerde kabeljauw met rucolasaus. Serveer op worteltjes en het lijkt net alsof je in een restaurant zit te eten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bospeen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Verhit de rest van de olie en bak de krieltjes hierin goudbruin.
  2. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Leg deze naast elkaar in de schaal. Leg op elke portie een laurierblaadje en besprenkel met de wijn. Pocheer de vis met het deksel op een kier circa 5 minuten in de magnetron op 800 watt of dek de schaal af met vershoudfolie en prik meerdere keren in.
  3. Pureer intussen de rucola met het citroensap en de room in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm deze saus au bain­ marie, zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de gebakken krieltjes en wortel op warme borden. Leg de kabeljauw zonder laurier erop. Voeg het pocheervocht toe aan de saus. Serveer de saus bij de vis en garneer met de peterselie en een partje citroen.

Bereidingstip

Vervang de kabeljauw in dit recept door zalmfilet.

Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de saus.

Wijnadvies

Deze lichte kabeljauw komt het beste tot zijn recht met de Noord-Italiaanse Mastio della Loggia Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.