Overige video's

Gepaneerde zalm met pepersaus
Gepaneerde zalm met pepersaus
(0)

Gepaneerde zalm met pepersaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 50ºC. Leg het brood op het rooster en droog circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen en verkruimel in een keukenmachine tot grof broodkruim. Verwarm voor de saus intussen de boter in een steelpan en fruit de sjalot in circa 4 minuten glazig. Bak de tijm, laurier en tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn. Roer door en laat tot de helft inkoken. Zeef de wijn en giet terug in de pan. Voeg de bouillon en room toe en laat een beetje inkoken op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron, breng eventueel op smaak met zout en peper en voeg de peperbesjes toe. Zet een bord met losgeklopt eiwit en een bord met broodkruim klaar.

Bereiden

  1. Snijd de zalm in de lengte door zodat je 2 repen per persoon hebt. Bestrooi rondom met zout, peper en de bloem en haal eerst door het eiwit en dan door het broodkruim.
  2. Verwarm de olie. Bak 4 repen zalm tegelijk. Rol ze met 2 vorken om en om zodat ze gelijkmatig licht goudbruin bakken. Neem de zalm uit de pan en houd in een schaal warm in de oven op 60oC. Leg de overige repen erbij zodra deze gebakken zijn.
  3. Verwarm de saus tot deze kookt en schep op elk (warm) bord een lepel saus. Leg hierop kruislings 2 repen zalm en garneer met een takje kruiden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.