Overige video's

Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
30 g

Bereiden

  1. Halveer de speklapjes eventueel en bestrooi met zout en peper. Meng de mosterd met 2 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees met dit mengsel.
  2. Haal de speklapjes door paneermeel. Paneer dik en druk goed aan.
  3. Verhit de boter en bak hierin het spek 3-4 minuten. Keer één keer om en bak de andere kant circa 3 minuten.
  4. Schep de bietjes met de bosuitjes in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en schep de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie erdoor. Bestrooi met de geitenkaas.
  5. Zet de bietjes afgedekt 4-5 minuten op 800 Watt in de magnetron, of onafgedekt 10-15 minuten in de oven op 180ºC, tot de kaas gesmolten is. Serveer de bietjesgratin bij het spek.
  6. Lekker met gebakken aardappels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
30 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.