Overige video's

Gepaneerde camembert met geroosterde groenten
Gepaneerde camembert met geroosterde groenten
(6)

Gepaneerde camembert met geroosterde groenten

Kaasliefhebbers opgelet! Dit voorgerecht wil je serveren. Met lekker veel groenten uit de oven smaakt de camembert nog lekkerder. Tip: ook lekker als lunch!
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg ze naast elkaar tussen een stuk keukenpapier. Leg een snijplank erop en zet iets zwaars erop. Laat zo circa 20 minuten staan.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC en snijd de paprika's in kwarten. Meng op een bakplaat met olie, zout en peper en leg met het snijvlak naar beneden. Rooster circa 20 minuten hoog in de oven. Leg de tomaatjes na 15 minuten oventijd erbij en bedruppel met olie. Rooster de laatste 5 minuten mee.
  3. Neem de groenten uit de oven. Veeg de aubergine met het keukenpapier schoon en maak droog. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten bruin. Leg bij de andere groenten en laat afkoelen. Veeg de pan schoon.
  4. Snijd de camembert in een hartvorm. Zet drie borden klaar met bloem, ei en paneermeel. Wentel de kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verhit opnieuw een laagje olie in de pan en bak hierin het kaashart om en om in 2-3 minuten goudbruin.
  5. Verdeel de groenten en rucola over een schaal. Leg het camemberthart erop en bestrooi naar smaak met de tijm.

Wijnadvies

Merlot is een ware allemansvriend en dus culinair breed inzetbaar. Ook in combinatie met groenten, kaas en vegetarische gerechten is dit een uitstekende keuze.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.