Overige video's

Gents stoofvlees

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
  2. Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.
  3. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.
  4. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.
  5. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en serveer het stoofvlees met Vlaamse frieten en rode kool of appelcompote.

Wijnadvies

Bij zoetzure stoofvleesgerechten waarin donker bier verwerkt is past een vol, fris, zoet bruin biertje!

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.