Overige video's

Gents draadjesvlees

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
21 g
Vezels 4 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper.
  2. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  3. Bak de uien, wortel en knoflook in het bakvet. Voeg de tijm, laurierblaadjes en het vlees toe en giet het bier erbij. Breng aan de kook.
  4. Besmeer 1 sneetje brood met de mosterd en besmeer het andere sneetje dik met appelstroop. Snijd het brood in blokjes en schep met de spekblokjes door het vlees.
  5. Stoof het vlees afgedekt in circa 2 uur gaar. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer het draadjesvlees met dikke frieten en appelcompote.
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
21 g
Vezels 4 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.