Overige video's

Gemengde gefrituurde vis met dillesaus

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Yoghurt (120)

Bereiden

  1. Klop het ei met de bloem en wijn tot een beslag en breng op smaak met zout en peper. Laat even rusten.
  2. Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar en laat de smaken intrekken.
  3. Snijd de gemengde vis (visfilet, inktvisringen, garnalen) in gelijke stukjes, dep droog met keukenpapier en meng in een kom.
  4. Verhit de olie tot 180°C.
  5. Klop het beslag nogmaals goed door en meng het beslag door de vis.
  6. Frituur de stukjes vis in porties in een paar minuten goudbruin.
  7. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Serveer de gefrituurde vis met de dillesaus.

Bereidingstip

Lekker met stokbrood en rauwkost.

Wijnadvies

De frisse Portugese wijn Gatão Vinho Verde is crispy, licht en de ideale begeleider van alle soorten vis.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Yoghurt (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.