Overige video's

Gember-wortelrösti met gepocheerd ei

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Wortel (158) Rucola (255)

Bereiden

  1. Meng de wortel met de ui, gember, 2 eieren en de bloem. Vorm circa 12 platte stapeltjes van dit mengsel en druk ze een beetje aan zodat ze hun vorm behouden tijdens het bakken.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de röstirondjes in circa 5 minuten per kant goudbruin.
  3. Pocheer intussen de rest van de eieren in een pannetje met bijna kokend water en de azijn.
  4. Verdeel de rucola over 4 borden. Leg daarop 3 röstirondjes per bord en verdeel de gepocheerde eieren erover. Serveer direct.

Wijnadvies

Niet alle wijnen komen tot hun recht in combinatie met ei, maar J. Meyer Pinot Blanc is een uitstekende keuze bij deze rösti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Wortel (158) Rucola (255)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.