Overige video's

Gember-kip met honing

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Meng de verse gember, stemgember, knoflook, ketjap, honing, olie en tijm in een ruime kom. Bestrooi de drumsticks met zout en wrijf in met het gember- en chilipoeder. Wentel de kip goed door de marinade en laat minimaal 1 uur afgedekt staan (een nacht is beter). Schep halverwege om.

Bereiden

  1. Verwijder de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees in dikke plakken van de harde kern en vervolgens in stukken van 5 cm.
  2. Verwijder de stelen van de venkelknol en houd het groen apart. Snijd de knollen tussen de steelaanzet doormidden en verdeel de helften elk in 5 parten.
  3. Leg de drumsticks met wat tussenruimte op de bakplaat. Haal de ananas en venkel door de achtergebleven marinade en leg tussen de kip. Rooster het gerecht 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Bestrooi met het venkelgroen en serveer. Lekker met nasi.
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.