Overige video's

Gember-cheesecake met limoen

12 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gemberpoeder en gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel dun over de bodem. Druk goed aan en zet de vorm in de diepvries.
  2. Maak intussen de vulling en meng de mascarpone met de roomkaas en gember. Smelt de chocolade au bain-marie en roer door het mascarponemengsel.
  3. Verdeel de vulling over de taartbodem en bestrooi de taart met limoenrasp en stemgember. Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.

Wijnadvies

Met Neirano Asti Spumante leg je extra nadruk op de fruitige tonen van deze taart. Heerlijk fris, lichtzoet en zacht mousserend.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Christine Hooper 31-03-2018
Kijk uit met dit recept.!!! Mascarpone plus roomkaas plus witte chocolade plus boter is 1.13kg VET tegen 150gm tarwebiscuits , bijna 100gm VET per personen. De Gember kan je amper proeven, Ik heb deze recept geprobeerd. Mijn man en ik hebben een kleine stuk geprobeerd,( gelukkig voor het pas brunch) en zijn allebei echte niet lekker van geworden. Niet te verteren. Jammer voor de dure ingredients .