Overige video's

Gemarineerde zalmspiesjes met venkelsoep

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Rijg de zalm aan de spiesen, steeds afgewisseld met stukjes bosui. Meng de sojasaus met de mierikswortel en honing en bestrijk de zalmspiesjes met dit mengsel. Laat circa 10 minuten marineren.
  2. Verwarm de ovengrill of een grillpan. Verhit voor de soep de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de venkel en sjalotjes tot ze zacht zijn. Schenk de wijn en bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  3. Leg de zalmspiesjes niet te dicht onder de ovengrill of in de grillpan en rooster circa 10 minuten. Keer tussendoor om.
  4. Voeg de kookroom toe aan de soep, verwarm zonder te koken en pureer de soep. Roer de gehakte dille erdoor.
  5. Serveer de soep in kommen, garneer met een plukje dille en leg het zalmspiesje erop.

Bereidingstip

Gebruik in dit recept ½ theelepel wasabipasta in plaats van mierikswortel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.