Overige video's

Gemarineerde venkelsalade met sinaasappel

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Snijd de onderkant van de venkel en schaaf de knol in een keukenmachine of met een mandoline in flinterdunne plakken. Verwijder de harde kern. Klop de azijn met de mosterd, agavesiroop of honing en olijfolie tot een dressing. Pers 1 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schil de andere sinaasappel en snijd in dunne plakjes. Schenk de dressing over de venkel, voeg de ui toe en roer goed door. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Verdeel de gemarineerde venkel en ui over 4 kleine borden, leg de plakken sinaasappel erop en bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander.

Bereidingstip

Strooi in plaats van granaatappelpitjes een handje rozijnen over de salade.

Wijnadvies

Serveer bij dit recept een frisse witte wijn met een krokante bite, zoals de droge witte Huiswijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.