Overige video's

Gemarineerde varkenshaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Print

Voorbereiden

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal en leg hier de varkenshaasjes in, wentel ze even rond en zet ze afgedekt circa 4 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Neem de varkenshaasjes uit de marinade, zeef de marinade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper.
  2. Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in circa 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om.
  3. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met een soeplepel van de marinade en de mosterd en kook het op hoog vuur in tot de helft.
  4. Bind de saus met wat blokjes koude boter. Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en serveer met de saus.

Bereidingstip

Wijn kan vervangen worden door donker bier.

Wijnadvies

Natuurlijk kunt u de wijn doordrinken waar u ook mee gemarineerd heeft. Rode huiswijn is bijvoorbeeld heerlijk. Varkenshaas die niet in rode wijn is gemarineerd kan ook prima bij Chardonnay of rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.