Overige video's

Gemarineerde mozzarella met geroosterde tomaatjes

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Scheur de mozzarellabollen elk in 4 stukken. Klop 4 eetlepels olie met de citroenrasp, -sap en rozemarijn door elkaar en schep door de mozzarella. Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 30 minuten marineren.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes (aan de tros) in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
  2. Maak met een klein mesje een sneetje in elk tomaatje en steek daar een stukje knoflook in. Bestrooi met (zee)zout, chilipeper en het maanzaad en rooster circa 15 minuten hoog in de oven.
  3. Rooster intussen de sneetjes brood en bestrijk ze met olie als ze nog warm zijn. Knip de tak met tomaatjes in vieren en leg op bordjes.
  4. Bedruppel met het tomatenvocht en leg de stukjes gemarineerde mozzarella ernaast. Serveer met het geroosterde brood.

Wijnadvies

Serveer Tiresia Prosecco Frizzante bij dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.