Overige video's

Gemarineerde kippenvleugeltjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
11 g

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg zout en versgemalen peper toe. Leg de kippenvleugeltjes in een schaal en giet de marinade erover. Zet ze 1 uur op een koele plek en draai ze een keer om.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kippenvleugels naast elkaar op de bakplaat en giet de marinade er weer over. Bak ze in 25-30 minuten in het midden van de oven en keer ze af en toe om.
  2. Verhit de olie. Bak hierin de krieltjes in 3 minuten rondom lichtbruin. Schep de tomaatjes erdoor en zet ze, bestrooid met zout en versgemalen peper, naast de kippenvleugels in de oven.
  3. Kook intussen de broccoli beetgaar. Serveer de kippenvleugeltjes met de krieltjes, tomaatjes en broccoli.

Variatie

Vervang kippenvleugels door drumsticks.

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.